Quorn:
Olie verhitten,
Quorn in stukjes snijden en hierin lichtbruin bakken; de tomatenpuree
toevoegen en goed omscheppen. 8 eetlepels Pom roerbakmix, de fijngesneden
selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook,
peper, doperwten en de
Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5
minuten roerbakken. Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet
gebruiken bij de bereiding van pom.
Pongtaya (pomtajer):
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het
sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna
de reeds bereide
Quorn hieraan toevoegen en het geheel goed mengen.
Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak
die in circa 1-1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22
minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst
heeft en van binnen goudgeel is
Serveertip: Serveren met Kotomisi Rijst en/of Surinaams Puntje.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |